Binnen 4 werkdagen geleverd

Bereken direct uw prijs

Gratis omslag ontwerp

In-house productie

Drukproces / hoe werkt het?:

Het drukken van een proefschrift wordt door veel promovendi ervaren als een gecompliceerd proces. Om het voor u makkelijker en overzichtelijker te maken, hebben wij onderstaand het proces stap voor stap toegelicht. Mocht u vragen hebben dan horen wij ze vanzelfsprekend graag.

Het is raadzaam om een aantal weken voor het aanleveren van uw proefschrift even contact met ons op te nemen om alles door te spreken. Dit is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk op een van onze kantoren. Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid de mogelijkheden, verwachtingen en de planning wat betreft de druk van uw proefschrift. Ook is dit een goed moment om advies in te winnen over de vormgeving van uw proefschrift. Op basis van het informatiegesprek ontvangt u een  offerte o.b.v. uw wensen. U weet dan ook wanneer u uw bestanden uiterlijk klaar moet hebben voor aanlevering en wanneer de proefschriften ongeveer geleverd zullen worden.

Om er zeker van te zijn dat uw aangeleverde bestanden goed zijn, bieden wij de mogelijkheid om uw bestanden van te voren te laten checken. U kunt uw bestanden hier verzenden. U ontvangt binnen 1 werkdag feedback. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals: resolutie van afbeeldingen, marges, afloop, formaat, etc. Uiteraard kunt u de bestanden ook mailen: info@ipskampprinting.nl

Het berekenen van de kosten van uw proefschrift kan in ons portaal. Klik hier om naar ons portaal te gaan.

Er zijn diverse manieren om uw bestanden bij ons aan te leveren: via de e-mail (max. 10 MB), via wetransfer.com, direct bij één van onze kantoren of via onze portal. Om misverstanden te voorkomen is het gebruik van duidelijke bestandsnamen van groot belang. Gelieve de bestanden aan te leveren als ‘proefschrift-achternaam.pdf’ of ‘omslag-achternaam.zip’ en bijvoorbeeld niet als ‘proefschrift.pdf’. Voor meer informatie gaat u naar onze aanleverpagina!

Op de derde of vierde werkdag na aanlevering van uw PDF bestanden ontvangt u een drukproef of een digitale proef van het volledige binnenwerk en het omslag. Er zijn 2 verschillende soorten drukproeven afhankelijk van de gekozen druktechniek. Een druk-echte proef bij premium print en premium plus print en een layout proef bij offset drukken.
Premium print en premium plus print:

Voor het binnenwerk en omslag ontvangt u een afdruk die gemaakt is op dezelfde machine als waarop uw proefschrift uiteindelijk ook gedrukt wordt. Het binnenwerk is zelfs op precies hetzelfde papier gedrukt. De proefdruk is volledig kleurecht. Slechts het laminaat kan de kleur van het omslag nog licht beïnvloeden. Het formaat is ook reeds overeenkomstig het eindformaat.

Offset drukken:
Hier ontvangt u een zgn. layout proef. Deze proef is geprint op A4-formaat papier met een B5-kader daarin dat het uiteindelijke formaat van het afgewerkte boek aangeeft. Op deze manier kunt u controleren of alle pagina`s op de goede plaatst staan en of de marges overeenkomen met uw layout. De afdrukkwaliteit kunt u aan de hand hiervan echter niet controleren.  De omslagproef is gelijk aan die van premium print en premium plus print.

In het geval van correcties zal de leverdatum vaak 1 á 2 werkdagen opschuiven. Als u nieuwe bestanden aanlevert ontvangt u binnen 1 á 2 werkdagen een nieuwe digitale proef. We beginnen niet eerder met drukken voordat u de proef akkoord heeft gegeven.

Nadat wij uw goedkeuring hebben ontvangen op de drukproeven hanteren wij de volgende levertijden:
– Onze standaard levertijd is 6 werkdagen na akkoord op de proeven. In geval van spoed kan dit worden verkort naar 4 werkdagen.

Gelieve in vakantieperiodes en bij afwijkende producties rekening te houden met langere levertijden. Ook bij eventuele correcties kan de leverdatum opschuiven.

Wanneer uw documenten en het orderformulier op een willekeurige werkdag voor 09.00 uur zijn aangeleverd, geldt deze datum als eerste werkdag. Worden bestanden in de loop van de dag aangeleverd, dan geldt de volgende werkdag als eerste werkdag.