Binnen 4 werkdagen geleverd

Bereken direct uw prijs

Gratis omslag ontwerp

In-house productie

Stappenplan

Is het moeilijk een eigen boek te maken en te laten drukken? Met dit stappenplan kunnen wij het u zo makkelijk mogelijk maken. Als u ons stappenplan volgt, heeft u bijvoorbeeld geen professionele opmaakprogramma’s nodig. U kunt gewoon een PDF maken vanuit Word, het programma dat u waarschijnlijk al gebruikt. Hoe simpel wil u het hebben? Uiteraard helpen we u ook graag persoonlijk en geven wij u professionele ondersteuning ten behoeve van de redactie en/of vormgeving van uw boek. Direct een afspraak maken om u verder op weg te helpen? Bel dan 053-4826262 of mail naar info@ipskampprinting.nl

Handig! Vraag hier de handleiding op.
Ik ontvang graag de handleiding ‘in 10 stappen naar uw eigen boek in Word’

Is het mogelijk om in kleine oplagen te laten drukken? Absoluut! Omdat we uw boek ook digitaal kunnen printen, bent u zelfs met 1 exemplaar al welkom bij ons. Ipskamp Printing rekent wel vaste stelkosten; het kost nu eenmaal tijd en dus ook geld om uw boek drukklaar te maken. Hoe meer boeken u maakt, hoe lager de stelkosten per boek uitvallen.

Kortom: bereid u goed voor en het kan bijna niet misgaan. Doorloop ons stappenplan of stel uw vragen aan één van onze professionals en in de toekomst wordt u heel blij van het eindresultaat; uw eigen boek!

Om uw boek te kunnen laten drukken dient u twee aparte bestanden te maken: één voor het binnenwerk en één voor de cover. De voorbereidingen op het drukwerk beginnen dus al bij de vormgeving van uw boek!

Binnenwerk
Handig! Wilt u tips over de vormgeving van het binnenwerk vraag dan hier ons gratis e-boek “maak uw op voor de opmaak” aan. Daarin laten we u zien waarop u moet letten, zodat u typische beginnersfouten niet gaat maken. Wees niet bang om een kleur te gebruiken, zodat uw boek er vrolijker uit komt te zien. Via onze handige rekentool kunt u precies uitrekenen hoeveel de pagina’s in kleur gaan kosten. Voor alle pagina’s die in één kleur zijn gehouden, betaalt u niets extra.

Cover

Hoe groot de omslag rond het boek moet worden (voorkant, zijkant en achterkant) weet u pas als u klaar bent met het binnenwerk van uw boek. Wij hebben een handige tool om eenvoudig de rugdikte van uw boek te berekenen klik hier.
Ook kunt u deze handleiding voor de cover downloaden, zodat u zeker weet dat u niets over het hoofd ziet.

Handig! Wij hebben een selectie voor u gemaakt van de meest gebruikelijke keuzes voor formaat, papiersoort en afwerking. U vindt onze keuzes in onze boekenwebshop waarmee u de prijs van uw boek(en) kunt uitrekenen. Nu is de kans groot dat u ons rekenmodel pas gaat invullen wanneer u gaat bestellen. Daarom zetten we hier op een rijtje waarover u NU al moet nadenken om straks niet voor vervelende verassingen te staan;

Als het boek vooral uit veel tekst bestaat, is een klein of middelgroot formaat ( A5 of B5) geschikt.
Wilt u veel foto’s verwerken? Dan raden wij aan middelgroot of groot formaat (B5 of A4) en een iets dikker papier van bijvoorbeeld 100 grams. Wanneer u glanzend papier voor de binnenkant kiest (g-print), is het mooi om ook de buitenkant met een glanzend beschermlaagje af te laten werken (glans laminaat). Heeft uw boek meer dan 500 pagina’s en wilt u liever niet dat het te dik wordt? Kies dan voor dunner papier van 80 of 90 gram. Twijfelt u over pagina’s in zwart/wit of in kleur? U betaalt per pagina en kunt het dus net zo duur of goedkoop maken als u wilt.

Via onze boekenwebshop vervaardigen we alleen boeken met een softcover welke gelijmd zijn. Wilt u toch liever een gebonden boek met harde kaft vraag dan een offerte aan. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor heel andere wensen. Nieuwsgierig? Vraag dan ter inspiratie ons schitterende Anders magazine aan en maak onder andere kennis met eetbaar papier en papier dat ruikt.

Drukproef
Een digitale drukproef sturen we u gratis toe, maar u kunt ook een papieren drukproef aanvragen hier zijn wel kosten aan verbonden. Wij raden u aan altijd een uitdraai te maken om alles goed te controleren; op papier ziet u de laatste fouten toch beter dan op het beeldscherm.

Wilt u uw boek gaan verkopen? Voordat u bestand naar de drukker gaat, heeft uw boek eerst een nummer nodig (het ISBN) en een barcode. Het ISBN nummer zet u op de copyrightpagina van het binnenwerk; de barcode komt op de achterkant van het boek te staan, aan de buitenkant dus. Ook bent u verplicht uw boek aan te melden bij het Commissariaat voor de Media link…… vanwege de vaste boekenprijs. De barcode kunt u het beste laten maken via ons omdat daaraan specifieke eisen worden gesteld. Haal vooral geen gratis versies van internet af. Deze voldoen namelijk niet aan de eisen. Voor € 25,- vragen wij voor uw boek een ISBN nummer aan en krijgt uw boek een NUR-code.

Handig! Online uw boek in de voorverkoop. Laat van he uiteindelijke drukwerkbestand een interactieve pdf maken en creëer zo een digitaal inkijk exemplaar! Ideaal om te delen in uw social media netwerk en bovendien geschikt voor nagenoeg ieder mobiel apparaat. Informeer naar de mogelijkheden.